Aby se rozhodlo hlasováním, tak se ti občané musí sejít a - pozor - musí mít proč! Takové bytové družstvo, sotva může existovat lokálnější společenství - a jaký je problém je svolat tak, aby se něco dohodlo. Vždyť i to příslovečné určení místa - lokální - říká, že jde o lidi, kteří mají společné (většinou) jenom to, že mají stejnou nebo podobnou adresu. Proto JÁ - to zdůrazňuji proto, aby bylo jasné, že je to jenom můj názor - dávám přednost lidem názorově blízkým, bez ohledu na jejich lokalitu. Už jsem psal, že z hlediska Moravana, to může vypadat jinak. Pamatuji si, že když jsem jednou přijel za tetičkou do Malenovic a marně se dobýval dovnitř, otevřelo se dva baráčky níže okno a paní věděla kdo jsme a že máme počkat, protože tetička je na hasičském bále. Jaksi jsem na to lokální společenství koukal vyjeveně, protože s tím se já, čížek - nesetkal. Tady platí poměrně přísná anonymita. Na patře jsme 4 rodiny a po dvou pokusech se seznámit, třeba se záminkou Silvestra, pro nedostatek odezvy jsem skončil.